Scifin ja fantasian ystäville tiedoksi:

 

Maameren tarinat elokuvaksi

156752.jpg<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Fantasiakirjailija Ursula K. Le Guinin klassikkotrilogiasta Maameren tarinoita on tehty elokuva. Suomeen animaatioelokuva tulee ensi vuonna.

Maameren tarinoita -trilogia julkaistiin ensimmäisen kerran jo 1970-luvulla. Nykyisin sitä pidetään yhtenä fantasiakirjallisuuden merkkiteoksista Tolkienin Taru sormusten herrasta rinnalla. Tarinassa nuori Varpushaukka vihitään aikuiseksi ja hänestä tulee Ged, Maameren velho. Ged joutuu suuren haasteen eteen taistellessaan irtipäästämäänsä pahan varjoa vastaan.

Animaation on ohjannut japanilainen Goro Miyazaki ja tuottanut tämän isä Hayao Miyazaki, joka on tunnettu mm. Liikkuva linna -elokuvastaan. Maameren tarinoita keräsi ensi-iltaviikonloppunaan Japanissa lähes 8 miljoonaa katsojaa.

EDIT: Lisäystä, tässä on LeGuinin vastaus aiheeseen: LeGuinin kirje

Scifin ja fantasian suurtapahtuma Helsingissä

Helsingin Paasitornissa järjestetään 18.-20.8. tieteis- ja fantasiakulttuuritapahtuma Finncon. Perjantain ohjelma on omistettu tiede- ja kirjoittajaohjelmalle, lauantai ja sunnuntai yleisemmin tieteis- ja fantasiakulttuurille.

Finnconin ohjelmaa värittävät kirjailijavieraat, joita ovat yhdysvaltalainen Jeff VanderMeer (kuvassa), brittiläinen Justina Robson, yhdysvaltalainen Stepan Chapman ja ruotsalainen Rickard Berghorn. Kotimaisista kirjailijoista paikalla ovat mm. Risto Isomäki ja Leena Krohn.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Kävijöitä odotetaan viikonlopun ajalle jopa yli 7000. Ohjelmaa on suomen, englannin ja ruotsin kielillä sekä myös lapsille. Lisätietoja osoitteesta www.finncon.org